2016-02-06 10.30.22Vandaag een beetje een aparte start van de repetitie voor de leiding, een half uurtje voor aanvang krijgen we te horen dat Anneke er niet bij kan zijn. Gelukkig hadden we het repetitie schema al gemaild gekregen, dus wisten we wat ons te doen stond. Voor de kids veranderde er uiteindelijk helemaal niets, voor de leiding was het een beetje schuiven, maar het ging allemaal vlekkeloos. Goed om te zien de de geoliede machine ook draait als er een radartje uitvalt.

Zoals gewoonlijke begonnen we aan de warming up, om daar na gezamenlijk de liedjes te oefenen, daarna werden er net als de afgelopen weken groepjes gemaakt om te oefenen met zang, dans en teksten. Het oefenen van de teksten gaat super, de kids snappen steeds beter wat hun personage is en kunnen er daardoor ook makkelijker acteren. Ook het zingen in select gezelschap werkt prima. Net als met het oefenen van de teksten, kun je er met een klen groepje de vaart in houden en wat sneller dingen aanpassen zonder dat het saai wordt.

Ondanks we heel tevreden zijn over de voortgang, hebben we wel het gevoel dat het nog wat beter kan, bij het zingen missen we nog wat volume. En wordt het gedragen door een heel klein groepje. Hier zullen we de komende weken hard aan moeten werken. Het zou zonde zijn als men achter in de zaal de leuke teksten niet kunnen horen. Ook bij het repeteren van de teksten, zien we ruimte voor verbetering nog lang niet iedereen kent zijn tekst helemaal uit het hoofd. Acteren zonder boek is véél leuker, dus doe je best om zo snel mogelijk je tekst in je hoofd te krijgen.

Volgende week gaan we voor het eerst met de hele groep werken aan het eerste bedrijf en kunnen jullie laten zien wat je inmiddels geleerd hebt. Heel veel succes en tot Zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.