2015-09-27 18.52.33
Jansen en van Dam, zij “maken” het NIEUWS…

Vandaag weer goed gerepeteerd door de Toverballen na warming up en het inzingen werden de kids in verschillende kleine groepjes opgedeeld om met support van de leiding te werken aan teksten, dansjes en liedjes.

Deze werkwijze is niet helemaal nieuw voor de Toverbal, maar dit seizoen wel verder uitgewerkt en het pakt heel goed uit. Door de groep op te delen, kan het stuk veel beter worden uitgewerkt dan wanneer je het met de hele groep doet. Dat geld voor de teksten, maar ook voor liedjes en dansjes. Als je met de hele groep samen aan de slag gaat, is het doel de vaart er in te houden en wil je niet te vaak stoppen of overnieuw te beginnen. Als je echter met een alleen de mensen uit een bepaalde scene gaat repeteren, kun je juist veel beter uitleggen wat de bedoeling van het stuk is. Je kunt het voor doen, uitleggen en vaker herhalen zonder dat het saai wordt.

Na zoveel jaren bij de Toverbal te werken vind ik het geweldig dat we toch weer iets geleerd hebben waarmee we het toch weer een stukje leuker kunnen maken voor de kinderen én voor onszelf.

Volgende week gaan we opnieuw op deze manier met de kids aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.