Afgelopen vrijdag hebben Hans Keijzer en de Toverbal, samen met én op verzoek van een drietal Edammers om de tafel gezeten. Deze drie mediators waren van mening dat het niet zo moet zijn dat theatermakers uit Edam elkaar op deze manier voor de rechter slepen. Tijdens een open gesprek is overeenstemming bereikt over de punten die op tafel lagen. De Toverbal wil de mediators, Hans, zijn advocaat én onze eigen bestuursleden Annelies en Steven bedanken voor de inzet van afgelopen vrijdag. Mede hierdoor konden we opgelucht het weekend in en samen met de Toverballen onze blik weer op de toekomst richten. Beide partijen hebben afgesproken geen details bekend te maken over het gesprek van afgelopen vrijdag en gezamenlijk onderstaande verklaring naar buiten te brengen:

Persbericht 12-04-2015:
Musicalvereniging Toverbal en theatermaker Hans Keijzer komen tot overeenstemming over auteursrechten
Op vrijdag 10 april zijn de Toverbal en Hans Keijzer tot een akkoord gekomen. Tussen de twee partijen was een geschil ontstaan over de auteursrechten van musicals die Keijzer geschreven heeft in de tijd dat hij als vrijwilliger voor de Toverbal werkte. Het akkoord houdt in dat de Toverbal deze auteursrechten erkent en dat Hans Keijzer afziet van financiële claims gerelateerd aan de heropvoeringen in het verleden van musicals welke hij geschreven heeft of waar hij aan meegeschreven heeft. Voor de Toverbal betekent dit dat ze in de toekomst toestemming zullen moeten vragen als ze die musicals nog een keer willen uitvoeren. Met deze overeenkomst is een rechtsgang afgewend, een situatie die beide partijen grote schade had kunnen berokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.