Eens een zwerver….
515Toen ons 40 jarig jubileum in zicht kwam. Wisten we meteen dat we er iets bijzonders van wilden maken. Annelies kwam met het voorstel om Eens een zwerver te spelen, als een soort van eerbetoon aan Hans, een van de oprichters van de Toverbal. Ik vond dat een goed idee op voorwaarde dat we dan de eerste versie van deze musical zouden nemen. Eens een zwerver hadden we al eens herhaald en toen was de originele muziek dusdanig bewerkt dat (voor mij) de sfeer van het stuk een beetje zoek was.

Zo gezegd zo gedaan, maar dat viel in de praktijk nog niet mee. Want omdat er op muziek gebied geen noot op papier stond, moest alles vanuit mijn herinnering komen. Heel veel tijd is er gaan zitten in het uitwerken van alle liedjes. Noot voor noot moest alles opgeschreven worden, maar het resultaat was er dan ook naar. Het hele seizoen heb ik genoten omdat ik gaandeweg merkte dat het heel mooi werd. de juiste mensen in de juiste rollen, de samenwerking met de muzikanten, de kleding ploeg en de decorbouwers, maar ook met de zaterdagleiding.

En dan is het 5 april, of eigenlijk het begon al op 2 april met de eerste generale repetitie. Een prachtig decor en het liep eigenlijk vanaf het begin vloeiend eigenlijk zo goed dat ik er een beetje bang van werd en ook de tweede generale ging goed.
Vijf april, kwart voor acht, de gebruikelijke knoop in mijn maag, ik kan er nu niets meer aan doen.
De zaal stroomt vol met vaders, moeders opa’s en oma’s en belangstellenden. nog een laatste check, staat iedereen op zijn plaats, doen de microfoontjes het? Zaallicht uit. Annelies doet het voorwoord, het doek gaat open. De muziek begint te spelen: Eens een zwerver, daar ga je…….

Menig brok in mijn keel weg moeten slikken, traantje gelaten. Want het is precies zo geworden als ik me voorgesteld had. Ik wil dan ook iedereen bedanken die dit mede mogelijk gemaakt heeft. Ik heb genoten van jullie allemaal, we hebben bergen werk verzet. En we kunnen met trots terugkijken op drie fantastische voorstellingen.

Anneke

One Reply to “Het was zoals ik het mij had voorgesteld!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.